Open Maaltijd

Iedere 2e woensdag van de maand kunt u samen met uw buurtgenoten genieten van een warme maaltijd in de Muiderkerk. Geen opgave vooraf. Gewoon aanschuiven om 18 uur.

Kosten: € 3,-.
Wanneer: vanaf 18.00 uur.
Waar: Muiderkerk

Open Kerk

Iedere zaterdag van 14.00-16.00 uur opent de Muiderkerk haar deuren en kan een ieder, om wat voor reden dan ook, de kerk binnen gaan. Buurtbewoners, toevallige voorbijgangers of regelmatig terugkerende bezoekers komen binnen om even op adem te komen, om een moment weg te zijn uit de drukte van de stad of om een kaarsje aan te steken. Contactpersoon diaconaat: Sjoukje van der Laan ().

Wijs met Grijs

Wijs met Grijs is het gezamenlijk programma voor en door ouderen uit Oost. Muiderkerk, Elthetokerk en andere betrokkenen uit de buurt organiseren zinvolle gesprekken over het ouder worden.

We beginnen altijd met een kop soep en een broodje, en gaan vervolgens in kleine groepjes in gesprek met elkaar. Soms nodigen we een “expert” uit om ons wat meer te vertellen. Voorbeelden van onderwerpen van eerdere bijeenkomsten zijn: “een portie (vrije) tijd”, “mijn kwaliteit van leven”.

Voor meer informatie kunt u terecht bij

Taalcafé

Sinds april 2016 is er iedere vrijdag (met uitzondering van de schoolvakanties) tussen 10.00u en 12.00u een taalcafé in de Muiderkerk: Taalcafé Oost. In dit taalcafé staat de Nederlandse taal centraal.