De uitgangscollecte in de maanden mei en juni is voor Stichting OHEDA: Organisation Humanitaire pour Enfants Déshérités d’Afrique.

Deze stichting biedt hulp aan zwangere vrouwen en aan kinderen in moeilijke situaties in en rond Edéa, Kameroen. Veel kinderen in deze regio zijn dakloos, hebben geen familie om op terug te vallen, kunnen niet naar school en sommige meisjes komen op jonge leeftijd in aanraking met prostitutie.

Omdat moeder- en kindsterfte in en rond Edéa hoog is, heeft Stichting OHEDA een gezondheidscentrum gebouwd waar de bevolking gratis gezondheidszorg krijgt. De komst van het centrum draagt bij aan verbetering van de medische zorg en moeder- en kindsterfte wordt teruggedrongen. Het gezondheidscentrum organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over opvoeding, familieplanning, vaccinatie , soa’s etc.

Met uw bijdrage steunt u het werk van het gezondheidscentrum en onderwijsprojecten voor kinderen: financiering van maaltijden en schoolbenodigdheden van weeskinderen en gehandicapte kinderen, de bouw van een weeshuis en van een school met basisonderwijs en vakopleidingen.

De stichting is opgericht door ons gemeentelid Pascal Boyomo, in samenspraak met vertegenwoordigers uit Edéa en omliggende dorpen. Meer informatie vindt u op de website van de stichting: www.stichtingoheda.jouwweb.nl