Voortgang verbouw

woensdag 10 maart 2021

De verbouwing nadert haar voltooiing De orgelkast is verplaatst van de zuid naar de noordzijde. Nog allemaal zonder pijpen. Die komen een dezer dagen terug.

dinsdag 9 maart 2021

De schuifdeuren aan de buitenkant zitten erin, de entree naar de Muiderkerk vanaf het Wensplein voor de vrede is straks niet meer te missen. Welkom!

foto's: Greteke de Vries

zondag 7 maart 2021

Dit was de week van de deuren, gewone deuren, binnendeuren, schuifdeuren (binnen en buiten).
De buitenschuifdeur is geplaatst en een deur van grandeur.
De mannen die het geplaatst hebben, vertelden dat ze nog nooit zulke hoge schuifdeuren geplaatst hadden.

maandag 1 maart 2021

De vordering van het akoestisch kunstwerk, ontworpen door Wytske Zuijdendorp. Het bestaat uit honderden rechthoekige stukken galmdempend vilt.

vrijdag 23 februari 2021

Op andere locatie: het liturgisch meubilair in wording.

vrijdag 23 februari 2021

Kabels, leidingen en verf.

vrijdag 20 februari 2021

De bouwers en schilders kregen gezelschap van de werklieden van Wytske voor het monteren van het akoestisch kunstwerk op "de brug". Het kunstwerk in wording, de zonnige hemel, het vorderen van de nieuwe entree.

woensdag 17 februari 2021

De timmerman, de stukadoor, de lasser, de elektricien, de schilder ...
Er wordt nu stevig doorgewerkt.
En het geheel krijgt een beetje vorm.

Dit weekend gaan de vrijwilligers ons eigen akoestisch kunstwerk o.l.v. Wytske gereed maken.

Nog twee weken te gaan, dan moet de aannemer ongeveer klaar zijn. Beetje vertraging door de winterse kou van vorige week.

dinsdag 15 februari 2021

Schaft en bestek, begin nieuwe entree binnen en buiten, waar gehakt wordt vallen spaanders.

foto's: Greteke de Vries

dinsdag 2 februari 2021

Wegwerken gaten, testen kleuren, voltooien penanten (muurdammen)

woensdag 27 januari 2021

Contactdozen en plafondplaten. There is more to it than meets the eye.

maandag 25 januari 2021

Geheimzinnige kabels en leidingen worden aangelegd in een geheimzinnige werkplaats.

maandag 25 januari 2021

Verbouwingsbord naar binnen, buiten start de aanleg van de nieuwe entree.

foto's: Arien Blees

dinsdag 19 januari 2021

De frontpijpen van het orgel hebben inmiddels een oppoetsbeurt gehad bij Flentrop Orgelbouw

foto's: Flip Noordam

vrijdag 15 januari 2021

De nieuwe wonderwereld achter het plafond; de eerste contouren van de nieuwe entree.
foto's: Koos Spanjer

Vrijdag 15 januari waren er veel mensen in de kerk. Wel allemaal apart en af en toe opletten op de 1,5 m-afstand. Dat waren

• natuurlijk de aannemer en zijn mensen en de elektricien
  • de ontwerper, Pim van Dijk
  • de architect, Bram van den Heuvel
  • de kleurencommissie heeft de proefvlakken bekeken: Sieb, Jannette en Wytske, uiteraard samen met de ontwerper. Zij kozen ook de kleur van het plafond.
  • de kunstcommissie heeft verder gesproken over het ontwerp van het akoestisch kunstwerk, en de methode om dat op de corridor te kunnen bevestigen. Ook bekeken zij monsters van het vilt dat gebruikt gaat worden. Ondertussen was er (telefonisch) contact met Diemer de Vries over de akoestiek aspecten.
  • de beheerder, Seth Mook, heeft met de architect en de ontwerper nog eens gekeken naar de plaats waar de geluidsboxen, de camera en het WIFI-punt geplaatst gaan worden
  • de beheerscommissie, Rein, Bouke, Kees, Joost en Seth hebben het gehad over zaken die aan bod komen als de aannemer klaar is. Ook de nieuwe schuifdeuren, de gewone bediening en een noodbediening kregen aandacht.
  • de voorzitter, Arjan, en penningmeester, Arien. Met hen is kort gesproken over de aanpak van de openstaande punten, die in de kernraad behandeld moeten gaan worden. De keuze van de stoelen maakt daar onderdeel van uit.

Vrijdagmiddag was iedereen weer naar huis en was het weekend begonnen.

Oh ja, ik was er natuurlijk ook, om een paar foto's te maken en met
betrokkenen over de voortgang en keuzes te spreken.

Met vriendelijke groet,

Koos Spanjer, voorzitter bouwcommissie Muiderkerk

vrijdag 15 januari

bericht van de Bouwcommissie

woensdag 13 januari 2021

Test van de nieuwe muurkleuren. Wat er allemaal achter een plafond zit, inclusief een vogelnest.  Lampen eruit, leidingen erin. De ontmoetingsruimte krijgt vorm.

maandag 11 januari 2021

Stairway to heaven,  skelet van penant (muurdam), waar komt de bekabeling, en nog meer kabels.
foto's: Rob van Schooten

woensdag 6 januari 2021

Ontmanteling schuifwand. Afvoeren puin.

dinsdag 5 januari 2021

Nog een paar orgeloktaven gekist. De tegelvloer van de kerkzaal beschermd met folie. De orgelkast ingepakt als een kunstwerk van Christo.

maandag 4 januari 2021

In de lege kerkzaal wordt de vleugel verhuisd en wordt het orgel gedemonteerd door de firma Flentrop Orgelbouw. Alle 700 pijpen en pijpjes netjes in kisten. Het instrument krijgt nu ook een grote onderhoudsbeurt.