Tiende Korenfestival Muiderkerk

k6Het korenfestival in de Muiderkerk inmiddels een begrip geworden in Amsterdam-Oost en wijde omstreken.

Zaterdag 21 april van 11:00 to 17:30 uur is de tiende editie. Zes uur lang muziek in de Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, Amsterdam-Oost. Gratis toegang.

Toen wij in 2009 startten waren er 13 koren. Inmiddels hebben 44 koren één of meer keren meegedaan. Dit jaar melden zich 25 koren aan. Helaas is er maar plaats voor 18. Wij willen ook deze jubileumeditie kleinschalig en behapbaar houden.

Op zaterdag 21 april zetten wij de deuren open voor 18 koren uit Amsterdam en omstreken. Ook dit jaar is de diversiteit is groot. Van kinderkoor tot seniorenkoor, van Diemen tot Duivendrecht, van cantorij tot buurtkoor, van 4 jaar tot 80+, van Bach tot Bacharach! Vanaf elf uur, als de dag letterlijk ingeluid wordt, tot ongeveer half zes staat de kerk open voor iedereen. Ieder optreden duurt twintig minuten, zes uur muziek!  De Muiderkerk vind je aan de Linnaeusstraat 37 in Amsterdam-Oost. En als laatste, zowel toegang als deelname is gratis!

Deelnemende koren (in volgorde van deelname): 1. Kinderkoor Watergraafsmeer (Komt met drie koren) 2. Weespertrekvaart mannen (Mannenkoor met accordeonbegeleiding) 3. IJlandenkoor (Van klassiek tot West Side Story) 4. Lust for Life (Seniorenpopkoor trad ooit op bij Paul de Leeuw) 5. Ancora (Vrouwenkoor uit Diemen doet voor het eerst mee) 6. Prismakoor (Zeer enthousiaste verstandelijk gehandicapten) 7. Vergulde eenhoorns (“Van zingen worden wij een beetje gelukkiger”) 8. The Monday singers ( Pop- en musicalkoor uit Duivendrecht, premiére) 9. Koor aan ’t IJ (Uit het Oostelijk Havengebied, met gitaarbegeleiding) 10. Women’s Company (Vrouwenkoor, vaste waarde op het festival) 11. Carpe Diem (Gemengd ouderenkoor doet voor de tiende(!) keer mee)  12. Amsterdams Gouwe Ouwe Koor (Hits uit de jaren zestig) 13. Eilandenkoor (Uit het centrum van Amsterdam met een dirigent uit Andalusië) 14. IJburgkoor (Klassiek repertoire van 16e tot 21e eeuw) 15. Kiwi en de Kanaries (Klein maar fijn vrouwenkoor) 16. Amsterdamse Bachvereniging (De naam zegt het al!) 17. Zàbava (Dat betekent ‘Gein’ in de Balkan) 18. Staatliederlijk (Buurtkoor maakt voor het eerst zijn opwachting)

• Wat? Het tiende korenfestival Muiderkerk
  • Wie? 18 amateurkoren